Ostatnio (odkąd zacząłem jeździć na nocki) zauważyłem że ksenony świeca strasznie nisko. Z lewej snop światła kończy się jakieś 5 no max 10 m przed samochodem z prawej trochę dalej ale nie dużo.
Poziomowanie niby działa ale wydaje mi się że wcześniej po odpaleniu auta soczewka podczas testu ruszała się w większym zakresie góra/dół.
Dzisiaj oglądałem czujniki na wahaczu i belce i wszystko wydaje się być OK
Jutro podepnę auto pod kompa zobaczymy co pokaże.
po pierwsze to podjedz do jakieś ściany i zobacz czy równo świeci prawa lampa względem lewej, a najlepiej i pewnie podjedz na jakaś stacje diagnostyczna zapłacisz z 10-15zł za ustawienie lamp.
Pamiętaj ze jak wymieniasz np. żarówkę wyjmując lampę i wkładając ja z powrotem bardzo często lampa inaczej się mocuje bo potrafi się przesunąć mocowanie lamp
po wizycie u rOBERTO795, światła świecą lepiej ,zobaczymy co diagnosta na stacji na to powie ale w drodze po wrotnej nikt na mnie nie mrugał to chyba jest OK
raczej wątpię w to. W takiej sytuacji obie lampy świeciły by dalej tak samo a nie iedna bliżej a druga dalej.
Niekoniecznie... ABT robi dla Passatów specjalne drążki do czujników jeśli ktoś chciał obniżyć samochód, bo przy zejściu bliżej ziemi xenony źle świeciły.
Komentarz